WordPress website niet meer bereikbaar?

Het kan zijn dat je website uit de lucht is.

Maak je echter niet direct zorgen, het kan van alles zijn. In dit artikel heb ik een aantal punten neergezet die je kunt controleren om te kijken of je website echt down is.

 

Check je internetverbinding

Het allereerste wat je altijd moet doen is controleren of je internetverbinding het wel goed doet. Zelf controleer ik dit altijd door in mijn browser naar een andere website te gaan. In veel gevallen gewoonweg naar Google, aangezien deze website praktisch altijd wel online is.
Doet je internetverbinding het niet? Dan hoef je je in elk geval geen zorgen te maken over je website. Het resetten van je modem is meestal voldoende om het te herstellen, tenzij er een storing is bij je internet provider.

Check je computer?

Wanneer je internetverbinding niet het probleem is, kan het alsnog aan je computer liggen. Ik heb dit zelf ook weleens gehad, ook al was de reden onverklaarbaar.

Je kunt dan naar een website als Downforeveryoneorjustme.com gaan om te controleren of je website het voor andere wel doet. Een ander goed alternatief is je smartphone. Controleer of je website het op je smartphone doet en dan het liefst zonder dat je op je eigen netwerk zit. Doet de website het? Het zal dan aan je computer liggen. Mocht het probleem aan je computer liggen, dan kun je deze het beste opnieuw laten opstarten om te kijken of het probleem verholpen is. Je DNS flushen kan soms ook de oplossing zijn.

Website echt down of werkt die niet?

Soms kan het zijn dat je website helemaal niet down is, maar dat het gewoonweg niet meer werkt door een fout. Dit kan ontstaan wanneer je een update hebt gedaan van WordPress, een plugin of thema. Het kan ook zijn dat er een nieuwe plugin is geinstalleerd waarna je website het niet meer naar behoren werkt.

De oplossing hangt af van de oorzaak, dus ik hoop dat je weet wat je als laatste gedaan hebt op je website. Vaak is het op te lossen door handmatig de update opnieuw uit te voeren, te downgraden naar de oude versie van een plugin of door de plugin helemaal te verwijderen. Je kunt dit allemaal doen via FTP.

website niet bereikbaar

Hosting account suspended melding

Krijg je de melding dat je account suspended is? Het kan dan zijn dat je vergeten bent je hostingprovider te betalen of dat je over je dataverkeer heen zit. Als het goed is heb je een mail in je inbox gekregen met informatie waarom je account suspended is en wat je hieraan kunt doen. Neem contact met je hostingprovider om samen dit probleem op te lossen.

Server van je website down?

Als de server waar je website staat volledig offline is kan je de website niet meer bereiken totdat het probleem op de server verholpen is.

Om te controleren of er een serverprobleem is, kun je best je websitebouwer contacteren, hij kan een volledige controle uitvoeren en je website weer online zetten.