Wanneer ben ik in Google zichtbaar?

Wij krijgen wel eens de vraag van klanten: “Mijn nieuwe website staat online maar ik ben nog niet in Google vindbaar? Vaak komt deze vraag van klanten met een nieuwe website op een geheel nieuwe domeinnaam. Deze domeinnaam is pas net actief en maar enkele dagen oud. Google scant het gehele internet (ook wel spiders genoemd) maar deze Google spider is dan nog niet bij jouw nieuwe website langsgekomen. Hoe snel Google nieuwe websites indexeert is niet te zeggen, maar ervaring leert dat het enkele weken kan duren voordat een nieuwe domeinnaam in Google zichtbaar is.

Dit proces kan je iets versnellen door op je social media kanalen een link te plaatsen naar jouw nieuwe website of webshop.

T-webdesign in google zoeken

Een nieuwe domeinnaam sneller in Google vindbaar maken

Om je website of webshop sneller vindbaar te maken in Google maken wij gebruik van Google Webmaster Tool. Met deze tool vertellen wij Google “Dit is een nieuwe website”. Kan je deze nu ranken en opnemen in je zoekresultaten? Hiermee zal je website al na enkele dagen in Google vindbaar zijn.

Door in Google te zoeken op “site:uwdomeinnaam” kan je zien of Google de website al heeft gevonden en of deze dus vindbaar is in de zoekresultaten.

Vaak worden websites wel snel gevonden als men zoekt op de exacte bedrijfsnaam.

Hieronder een voorbeeld:

Een loodgieter uit Antwerpen heeft een nieuwe website laten maken met een nieuwe domeinnaam www.loodgieterjanssens.be. Deze website zal wel snel gevonden worden op de exacte bedrijfsnaam “Loodgieter janssens” maar als men zoekt op bijvoorbeeld “Loodgieter” of “Loodgieter Antwerpen” dan zal het wel langer duren vooraleer de website zichtbaar is. Dit komt omdat het een nieuwe domeinnaam betreft en Google deze voorlopig lager rankt, ook al is website zelf tip-top in orde!