Wat is https://

Google labelt HTTP-sites als niet veilig.

Bescherm uw website dus met een SSL-certificaat.

Google neemt de beveiliging en veiligheid van zijn gebruikers zeer serieus en is bezig om websites veiliger en beter beschermd te maken.

Vanaf de nieuwste versie van zijn Chrome-browser, die in juli 2018 is uitgebracht, krijgen alle HTTP-pagina’s het label ‘Niet veilig’.

Als uw website nog steeds op het verouderde Hypertext Transfer Protocol (HTTP) draait, is Google waarschijnlijk al begonnen uw bezoekers op de hoogte te stellen dat je site onbetrouwbaar is.

Door ‘Niet veilig’ weer te geven, informeert Google Chrome bezoekers dat een specifieke website geen SSL-certificaat gebruikt om de verbinding tussen de clientcomputer en de server te versleutelen.

Dit betekent dat alle verzonden gegevens, inclusief gevoelige persoonlijke informatie zoals wachtwoorden of creditcardnummers, niet versleuteld zijn. Aanvallers kunnen dergelijke gegevens gemakkelijk openen en wijzigen.

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een mechanisme waarmee jouw browser of web-toepassing veilig verbinding kan maken met een website. HTTPS is een van de maatregelen om surfen veilig te houden.

Dit bevat zaken zoals inloggen op de website van jouw bank, het vastleggen van creditcard informatie en zelfs het inloggen op de back-end van jouw WordPress site.

HTTPS op jouw WordPress website vereist dat je een SSL-certificaat voor codering heeft. Dit zorgt ervoor dat er nooit gegevens in platte tekst worden verstuurd.

Niet-HTTPS-verbindingen zijn bijzonder gevaarlijk voor websites die gevoelige informatie verzenden, zoals inloggegevens en factureringsformulieren, omdat aanvallers uw wachtwoord, inlogsessie, cookies en creditcardgegevens eventueel kunnen onderscheppen.

Als je nog steeds geen SSL-certificaat hebt geïmplementeerd om je website te beschermen, kan de zichtbare ‘Niet veilig’-melding bezoekers afschrikken.

Wat kan ik doen? Upgrade uw website naar HTTPS!

Schakel HTTPS in, ook wel Secure Sockets Layer (SSL) genoemd als u uw bezoekers een beveiligde link wilt geven en aan de criteria van Google wilt voldoen. 

Deze technologie versleutelt automatisch alle informatie die van en naar uw server wordt verzonden. 

Het gebruik van HTTPS blokkeert aanvallers de toegang tot gevoelige gegevens en zorgt ervoor dat bezoekers zich veiliger voelen tijdens het browsen op uw website, wetende dat hun verbinding wordt beschermd door een beveiligingscertificaat.

6 redenen waarom u HTTPS op uw website zou moeten inschakelen

  • HTTPS verbetert de Google- en SEO-positionering
  • HTTPS verbetert de beveiliging en privacy van websites
  • HTTPS verhoogt de geloofwaardigheid en het vertrouwen van de klant
  • HTTPS verbetert websitesnelheden omdat HTTP2 sneller presteert dan HTTP
  • HTTPS zorgt voor veilig browsen via openbare wifi-netwerken

Nieuwe installatie

Wanneer je een nieuwe WordPress website laat bouwen, dan ga je onmiddelijk HTTPS installeren! 

Bestaande installatie

Heb je een bestaande WordPress website met HTTP. Dan is de kans groot dat je website dan mixed content bevat als je de website over HTTPS benadert.