Responsive webdesign

In eenvoudige bewoordingen past een responsive website zich aan het scherm aan waarmee een bezoeker de site bekijkt, of dat nu een desktop computer, tablet of smartphone is. In plaats van meerdere aparte websites voor verschillende apparaten te maken, bestaat er slechts één website waarvan de lay-out automatisch aanpast aan de resolutie van het scherm.

Dit is van cruciaal belang, gezien de groeiende verscheidenheid aan schermresoluties. Wat deze benadering onderscheidt, is dat er geen ingewikkelde apparaat detectie of Javascript nodig is.

In plaats daarvan wordt één enkele websitebroncode onderhouden, waarbij voor elke resolutie wordt bepaald wat er getoond wordt en hoe dit wordt weergegeven. Dit zorgt ervoor dat de tekst altijd goed leesbaar is, zonder dat bezoekers hoeven in te zoomen.

Waarom is responsive webdesign belangrijk? Hoewel we vandaag de dag vaak worden overspoeld met deze term, is dit zeker niet zonder reden. In 2023 zijn er nog steeds websites die niet goed functioneren op tablets en smartphones. Als je serieus bent over je online aanwezigheid, dan is responsive webdesign de eerste en essentiële stap bij het ontwikkelen van een nieuwe website.

responsive webshop maken

Een goed doordacht ontwerp resulteert in meer bezoekers die langer op je website blijven en wellicht tot actie overgaan. Een professionele website die zich aanpast aan de moderne technologie draagt bij aan de verbetering van je online aanwezigheid.

Het principe van **Mobile First** is van groot belang. Als je website op dit moment niet responsive is, lijkt het alsof je tegen mobiele bezoekers zegt: Je bent niet welkom op mijn website!

Deze bezoekers zullen elders hun toevlucht zoeken en hun potentiële aankopen daar besteden. Bovendien is de kans groot dat Google je website lager zal rangschikken als deze niet mobielvriendelijk is. Het is dus van cruciaal belang om je aan te passen aan de veranderende tijden.

Het is belangrijk op te merken dat Google zijn zoekalgoritme heeft aangepast, waardoor mobielvriendelijke websites een hogere rangschikking krijgen dan vergelijkbare websites die alleen zijn geoptimaliseerd voor desktops.

Kortom, met het groeiende aantal smartphones en tablets is het essentieel voor een responsive website te kiezen. Is je huidige website verouderd en niet responsive, ga dan voor een nieuwe website, het zal uw bedrijf ten goede komen!

Bekijk hier enkele voorbeelden van door ons gerealiseerde responsive websites.