Hoe online vertrouwen uitstralen?

Een vraag die elke ondernemer moet stellen. Vertrouwen is namelijk enorm belangrijk op het web. Of je nu de eigenaar bent van een website of webshop, het wekken van een gevoel van vertrouwen is van cruciaal belang.

Waarom is online vertrouwen zo belangrijk?

Vertrouwen is van enorm belang op het internet, het is zelfs cruciaal. Vertrouwen is de hoeksteen van succesvolle online interacties en transacties. Ben jij eigenaar van een website of webshop? Dan zullen meer klanten voor jouw producten of diensten kiezen wanneer zij zien dat hun informatie veilig is en dat zij te maken hebben met een betrouwbaar bedrijf. Consumenten zijn altijd geneigd om te kiezen voor een bedrijf dat volgens hen betrouwbaar is.

Online vertrouwen kan ook een aanzienlijke impact hebben op de prestaties van jouw website of webshop. Zoekmachines zoals Google hechten enorm veel waarde aan de betrouwbaarheid van websites wanneer ze deze rangschikken in de zoekresultaten. Hoe meer vertrouwen jouw site of shop uitstraalt, hoe beter je zichtbaar bent op het internet. Dit kan leiden tot meer bezoekers, klanten en verkoop.

Genoeg reden dus om online vertrouwen serieus te nemen!

Denk er eens over na, wanneer zie jij een website als betrouwbaar? Er bestaat een kans dat je geen concreet antwoord op deze vraag hebt. En je bent niet de enige! Meer dan 95% van de gedachten, meningen en beslissingen die we op een dag nemen zijn onbewust. Dit gebeurt automatisch, snel en zonder inspanning. Ons onbewuste bepaalt dus of wij vertrouwen hebben in een bepaalde website of webshop.

Toch zijn er genoeg manieren om als eigenaar van een website of webshop op dit onbewuste denkproces in te spelen.

Hieronder enkelen tips om online vertrouwen uit te stralen!

Professioneel webdesign

Wanneer iemand op jouw website of webshop terechtkomt, is de vormgeving het eerste wat zij zien. Deze moet professioneel en betrouwbaar ogen! Het doel van een professioneel webontwerp is om een positieve eerste indruk achter te laten op bezoekers en de potentiële klanten.

Websitebezoekers bepalen binnen enkele seconden of zij op je website willen blijven hangen of liever terug “gaan” naar de zoekmachine waar zij vandaan kwamen. Het is dus van enorm belang om een goede indruk achter te laten bij de bezoeker, waardoor zij meer tijd op je website of webshop doorbrengen.

Zorg voor een veilige online omgeving

Een factor die erg belangrijk is voor het creëren van online vertrouwen is de beveiliging van jouw website. Wanneer een bezoeker doorheeft dat hij of zij zich op een beveiligde website bevindt, zorgt dit direct voor een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Als eigenaar van een webshop of site is het belangrijk om te controleren of je website gebruik maakt van een beveiligde verbinding. Dit kun je zelf gemakkelijk controleren in de adresbalk. Zie je https:// in de adresbalk staan? Dan is je website beveiligd! De ‘s’ staat namelijk voor ‘secure’. De beveiligde staat van je webpagina wordt bevestigd door de aanwezigheid van een slotje!

https:// veilige website

Zorg ervoor dat je website technisch in orde is

Zorg er altijd voor dat jouw website technisch helemaal in orde is. Staat er iets verkeerd, dan zal dit de bezoeker snel opvallen. Een belangrijke factor is de responsiviteit van je website. Een responsive website is een site die zich automatisch aanpast aan het formaat van ieder scherm, van desktop naar mobiel en tablet. Dit is vandaag de dag enorm belangrijk. Een website geoptimaliseerd voor verschillende apparaten draagt bij aan een betere gebruikservaring.

Laat zien wie je bent

De aanwezigheid van een ‘over ons’- of ’team’-pagina op je website of webshop is van groot belang. Dit soort pagina’s presenteren de identiteit en de waarden van je bedrijf. Dit heeft verschillende positieve gevolgen! Zo kun je de connectie met de bezoeker versterken, wek je vertrouwen en onderscheid je je van de concurrentie.

Duidelijke contactgegevens

Het is belangrijk om zo duidelijk mogelijk te communiceren met je potentiële klanten en websitebezoekers. Een website die alle nodige informatie op transparante manier deelt wordt als een stuk betrouwbaarder gezien dan diegene die dit niet doen. Geef je contactgegevens dan ook een prominente plaats op de website. Je wilt voorkomen dat er misverstanden bestaan over hoe de websitebezoeker contact met je kan opnemen. Onbewust zorgt dit bij de websitebezoekers voor respect en vertrouwen.

Social Media

Ben je actief op social media? Laat dit dan duidelijk zien op je website of webshop! Dit kun je doen door middel van linkjes naar je account. Het is niet alleen handig om vanaf je website te refereren naar je social media account, maar ook van je social media naar je site!

Wanneer je op je website linkt naar een social media account, is het belangrijk om ook actief te zijn op het account. Consistentie zorgt voor vertrouwen bij je volgers, websitebezoekers en potentiële klanten. Doe jezelf dus een plezier en steek een beetje  extra tijd in de content die je publiceert.

Kom je beloftes na!

Waar bovenstaande tips hulpmiddelen zijn om het vertrouwen van websitebezoekers te winnen, draait het uiteindelijk ook om het nakomen van je beloftes.

Goede service, wees eerlijk en transparant, behandel je klanten met respect, bied goede producten en diensten aan en doe altijd een extra stap. Het wordt gewaardeerd! Door je beloftes na te komen zul je een goede en betrouwbare reputatie opbouwen.

Wil jij ook een website of webshop die vertrouwen wekt!

Wij bouwen websites en webshops die vertrouwen geven aan bezoekers. Je huidige website optimaliseren of wil je beginnen vanaf een wit blad?

Bij T-webdesign staan uw wensen en behoeften altijd op nummer één.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.