One page website. Ja of Nee?

Een keuze voor je bedrijfswebsite: One Page versus Multi Page

T-webdesign wil jouw aandacht vestigen op een cruciale beslissing voor jouw online aanwezigheid. De keuze tussen een One Page en Multi Page website.

Waarom (niet) kiezen voor een One Page website?

Een One Page website bestaat slecht uit één pagina en biedt een benadering van webdesign, waarbij het verhaal centraal staat.

Het vertellen van jouw verhaal gebeurt naadloos door middel van scrollen, zonder dat de bezoeker hoeft te klikken.

Bij T-webdesign begrijpen we dat deze aanpak voordelen heeft, maar we willen ook transparant zijn over de mogelijke kritiekpunten.

one page website bouwen

Wat spreekt voor een One Page website?

° Een One Page site biedt een gestroomlijnde ervaring waarbij jij bepaalt wat de bezoeker ziet en in welke volgorde. Dit is niet alleen    overzichtelijk, maar ook gebruiksvriendelijk.

° De eenvoudige navigatie, zonder menu’s en knoppen, maakt een One Page website ideaal voor mobiel gebruik.

° Gebruikers hoeven alleen te scrollen om de content te verkennen.

° Met de lineaire opzet van een One Page site kan je bezoekers meenemen in je verhaal, zonder afleiding door andere pagina’s.

Wat zijn de nadelen van een One Page website?

° Beperkte ruimte voor informatie: Voor bedrijven met veel diensten of producten die meer uitleg vereisen, kan een One Page website beperkend zijn.

° Langere laadtijden: De concentratie van content op één pagina kan leiden tot langere laadtijden, wat zowel bezoekers als zoekmachines kan beïnvloeden.

° SEO-uitdagingen: De beperkte mogelijkheden voor optimalisatie en het ontbreken van interne links maken het lastiger om te focussen op diverse zoektermen.

° Scrol moeheid: Te veel scrollen kan tot frustraties leiden, wat de gebruikerservaring negatief beïnvloedt en conversies kan verminderen.

one pager website

Voor wie is een One Page website geschikt?

Er is geen universele regel, maar na een grondige afweging lijkt een One Page website het meest geschikt voor ondernemingen met één specifiek product of dienst, waarbij een beknopte boodschap volledig tot zijn recht komt.

De keuze voor een Multi Page design

De meeste websites zijn gebouwd met een multi-page design, de tegenhanger van de one page website. Het is een populair format om veel informatie aan te bieden door de beschikbaarheid van meerdere pagina’s. De multi-page website komt met onbeperkte schaalbaarheid en eindeloze navigatiemogelijkheden.

multi page website bouwen

Multi-page websites hebben krachtige SEO-mogelijkheden. Elke pagina biedt de mogelijkheid om een uniek zoekwoord te gebruiken en om hiervoor te ranken.

T-webdesign bouwt betaalbare Multi Page websites voor zelfstandigen en kmo’s, met een focus op responsive design voor een optimale weergave op alle apparaten.

Mocht je interesse hebben in een gesprek over welk type website het beste bij jouw bedrijf past, sta ik vrijblijvend voor je klaar.