img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1798260737038078&ev=PageView&noscript=1" /

Instagram Marketing

instagram

Waar Instagram een aantal jaar geleden alleen hot was onder jongeren, verschuiven nu ook hun ouders naar dit kanaal.

Of het nu gaat om het delen van outfitfoto’s, je maaltijd of een mooie vakantiefoto. Instagram is waar je het wil laten zien.

Instagram is ook de plaats waar jouw doelgroep zich bevindt.

Tijd om Instagram marketing dan ook te gebruiken in je marketingmix.

Wat kan Instagram betekenen voor jouw bedrijf?

Vroeger ging men een dagje shoppen in het centrum van jouw stad? Rondkijken naar de mooie nieuwe collecties, zoeken naar nieuwe leuke producten “En nu zit iedereen de hele dag op zijn telefoon”

Dat klopt! Dus waarom zou je nog een poster plakken als je je doelgroep kunt bereiken, daar waar ze de hele dag met hun neus bovenop zitten?

Op Instagram kan je jouw product of dienst in de etalage te zetten.

In plaats van te wandelen langs de winkelruiten scrollen we tegenwoordig door onze socialmediafeeds. Trekt een afbeelding of video onze aandacht? Dan klikken we graag door naar een bedrijfspagina waar ons, indien juist opgesteld, een verzameling producten en/of diensten te zien is of waar een merkverhaal wordt tentoongesteld.

Staat er een activiteit of evenement op de planning? Vergeet dit dan zeker niet te melden in je Instagram bio!

Klinkt dat ingewikkeld? T-Webdesign helpt je graag met jouw Instagram marketingplan.

Instagram adverteren, hoe werkt dat?

Met het regelmatig plaatsen van content op Instagram kun je veel bereik creëren.

Wil je groeien op Instagram? Dan is het tijd om te starten met adverteren.

Net als op facebook is het mogelijk betaalde content onder de aandacht van jouw doelgroepen te brengen.

Omdat Instagram net als Facebook talloze advertentiemogelijkheden kent, kan het voor iemand zonder kennis een hele uitdaging zijn.

Wanneer je zonder ervaring met adverteren via Instagram begint raden wij je dan ook aan je goed te informeren en te starten met een klein budget.

Wanneer je gaat starten met het adverteren op Facebook is de eerste stap het aanmaken van een Facebook bedrijfsmanager.

Instagram is onderdeel van Facebook. Wanneer je zakelijk gebruik maakt van deze kanalen vind je alle tools terug op één plek.

Advertenties op Instagram kan je voor verschillende doelstellingen inzetten. Zo kun je de merkbekendheid van jouw product verhogen, interactie aangaan met je doelgroep, potentiële klanten naar je website leiden, call to action opzetten. 

Beginnen met Instagram Marketing!

Instagram biedt uitstekende tools om te adverteren. Zo kan je de merkbekendheid en/of productbekendheid van jouw bedrijf verhogen en  de verkoop stimuleren door interessante en creatieve content te delen onder een bepaalde doelgroep.

Instagram is over het algemeen een meer persoonlijk platform dan Facebook, de doelgroep zal eerder een verbinding opbouwen met het bedrijf. Daarnaast zullen gebruikers van Instagram sneller iets liken. Dit zorgt ervoor dat de interactie per bericht vele malen hoger is dan op Facebook.

Kortom Instagram biedt genoeg kansen voor jouw bedrijf!

Instagram marketing kent vele mogelijkheden.

Welke opties het beste resultaat behalen scheelt per klant en per doel. Hoe slimmer je de advertenties inzet, hoe beter! 

Dat klinkt als een hoop werk, niet? Social media marketing is een vak en wanneer je hier geen ervaring mee hebt kan het je een hele hoop tijd kosten. Om nog maar te zwijgen over het budget wat kan verloren gaan door het foutief inzetten van campagnes.